Palacinky

6. srpna 2011 v 21:39 | Romana |  Jedlo
...Ak ich milujete tak veľmi ako ja, toto je krajina pre vás! Usmívající se

Tu ich totiž nájdete ozaj v každej podobe. V prášku, ako aj u nás. Pripravené, čakajúce v chladiacom boxe. Pripravené, chutiace rovnako, ale opatrené konzervantami, umiestnené pri pečive. A čo ma úplne dostalo: akési sušené palacinky. Cesto je veľmi tenké a suché, no chutí dobre a dlho vydrží. V obchodoch nájdete obyčajné palacinky z takéhoto cesta, ktoré si môžete pokojne dochutiť podľa potreby alebo zjesť i samotné. Neďaleko odtiaľ ich však nájdete zavretené a naplnené čokoládou, ovocím, proste čímkoľvek. Tieto plnené palacinky kúpite v balení po 8 či 10 kusov, pričom je ešte zabalená každá zvlášť. Super desiata do kabelky Mrkající A ak ste na klasiku, môžete si ju rozbaliť, zohriať v mikrovlnke, vylepšiť šľahačkou a skoro nespoznáte rozdiel Smějící se Nejaké fotky na ilustráciu, obe sú plnené čokoládou, jedna je ešte k tomu aj z čokoládového cesta:



Balenie 8 ks vyjde približne na 1 až 1,30 eura.

Len tak mimochodom, ak sa budete túlať väčším francúzskym supermarketom, zrejme nájdete omnoho viac vecí nesúcich názov crepe (palacinka). Napr. toto som objavila v regáloch s chipsami a chrumkami:


V skutočnosti to s palacinkou vlastne nič nemá, ale sú to úplne fantastické chrumky plnené fajnovým syrom Smějící se Balenie je síce mini (čo je možno aj dobre, lebo je dosť ťažké nedoraziť ho hneď) a zaplatíte zaň cca 1,83 eura, ale stojí to za to!

Ak je váš rozpočet štedrejší, určite ochutnajte aj palacinky v reštauráciách a stánkoch. Môžete si dať suchú len s cukrom alebo plnenú: bežný je džem, ovocie, zmrzlina, karamel (zväčša s tzv. beurre salé, slaným maslom), nutella či čokoládová plnka (ceny sa v tejto oblasti pohybujú od 2 do 3,50 eura, za šľahačku sa obvykle dopláca), v lepších reštauráciách nájdete aj rôzne špeciálne plnky ako karamelizované ovocie a pod. (tu už sa ceny pohybujú skôr okolo 5< eur).

Každá reštaurácia má svoje know-how, myslím, že slovenské reštaurácie zväčša kupujú hotové. Keďže rodina má hotel a dve stravovacie zariadenia, dostávajú sa mi do rúk aj periodiká určené takýmto ľuďom. Zistila som teda, že mnohé reštiky používajú tzv. creme aux oeufs (napr. Yoplait), vaječný krém, ktorého litrovú fľašu stačí zmiešať s 300 g múky a cesto je hotové. Pýtala som sa tety, či to tak robia, tá mi však povedala, že u nich kuchár každé ráno spraví obrovský hrniec "domáceho" cesta a to potom po celý deň pečú. Tomu hovorím úroveň Usmívající se

Ak som vám urobila chuť, pripravte si palacinky sami doma! Ponúkam osvedčený recept (nepohrdli ani moji francúzski "bráškovia". Naplňte si ich tým, čo milujete, ja nedám dopustiť na nutellu so šľahačkou či kombináciu bambino syr+cibuľka. Dobrú chuť!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 MissMarta MissMarta | Web | 7. srpna 2011 v 19:05 | Reagovat

lol to co jeee ze zabalene v malom sacocku umrem :D:D:D..a hento v skatuli vypada jak rybie prsty :D :D ach jaj :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama