"Však ty nevieš variť..."

24. srpna 2011 v 10:45 | Romana |  Jedlo
Tento výrok som si pred odchodom vypočula mnohokrát: všetci sa pýtali, čo bude náplňou mojej práce a keď som popri všetkom ostatnom spomenula prípravu jedál, prišla spomínaná reakcia.

Osobne sa ma to vždy celkom dotklo: nie som šéfkuchár, ale od 12tich si zvládam pripraviť základné jedlá sama, čo potvrdzuje aj fakt, že som prežila 3 roky na internáte bez následkov na zdraví Smějící se Na druhej strane som sa im snažila vysvetliť to, čo sa píše vo všetkých tých materiáloch pre aupair: "Ak od vás chcú pripraviť obed, v§čšinou ide len o zohriatie polotovaru." V tomto smere som teda nervózna rozhodne nebola a citáciu môžem len potvrdiť.

Najkomplikovanejšie jedlo, čo som tu zatiaľ robila, bola pečená kačka. Aj to bolo čosi v štýle "nechaj piecť hodinu na toľko stupňoch, odober šťavu, pridaj vodu, potom 40 min. na toľko stupňoch, zalievaj šťavou, zjedz Usmívající se) Normálne sa tu mäso je grilované (majú kuchynský gril) či pripravené na panvici. Prílohy nikdy nie sú problematické: hranolky a ryžu zvládam, pyré robia z prášku, zeleninu len vysypú z konzervy... Ani nehovrím o tom, že chalani sa zväčša len napchávajú pizzou a cestovinami s maslom a kečupom (inak ma celkom prekvapilo: oni jedia aj ryžu, len tak, s maslom a kečupom). Keď už spomíname cestoviny, toto je úplne fantastická vec:


Chutné ravioli v omáčke, stačí hodiť do rúry/mikrovlnky/hrnca.

Je pravda, že to šetrí čas a tým pádom netrpia v kuchyni toľko čo my a naše maminy. Ale polotovary sú dvojsečná zbraň. Aby vydržali a zároveň chutili, výrobcovia ich prepchávajú cukrami, tukmi, emulgátormi a inými škodlivinami. Aj keď... všetko je to zložitejšie, ako sa zdá. Toxíny sú všade a nálepka BIO vám už dnes nič nezaručí. No určite treba jesť tak, aby vám jedlo robilo radosť: vášmu telu ako aj duši. Nech združuje a robí deň krajším Smějící se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Tinka Pinka Tinka Pinka | E-mail | 24. srpna 2011 v 14:55 | Reagovat

nie je to jedlo z Lidlu? lebo take podobne mavaju aj v Lidli tusim :)
a to som si povodne myslela, ze Francuzi su na jedlo haklivejsi a viac si ho uzivaju a nejedia kadejake polotovary :D

2 Romana T. Romana T. | E-mail | Web | 24. srpna 2011 v 18:52 | Reagovat

no ono je to v LIDLi aj inde, ale neviem popravde, či ide stále práve o panzani... no ta teraz vidíš realitu :)) oni si trochu myslia, že si to kompenzujú návštevami reštaurácií, ale aj tam robia často z polotovarov :D

3 MissMarta MissMarta | Web | 25. srpna 2011 v 16:14 | Reagovat

panzani tie nikdy nelepia haha :D to bol reklamny pridavok, lebo mi z tych reklam sibe :)...no ale jako je dobre jest aj take aj take s nicim netreba prehanat a nech to je vyvazene :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama